Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

tiistai 31. elokuuta 2010

Kriikunahillo - luumuhillo




 G L V

1 kg kriikunoita (pihapuun luumuja) tai luumuja
1-2 dl vettä
500 g hillosokeria
  1. Kriikunoista on usein hankala saada kivet pois. Ne kannattaakin keittää ensin muusiksi veden kanssa ja painaa ison, harvan siivilän läpi.
  2. Kuumenna kivetön sose miedolla lämmöllä hyvin sekoitellen. Lisää hillosokeri ja anna kiehua 30-40 minuuttia.
  3. Jos olet makean ystävä, lisää sokeria:)
  4. Kuumenna lasipurkit (joko kiehuvassa vedessä tai astianpesukoneessa) ja kiehauta purkkien kannet kiehuvassa vedessä. Lusikoi kuuma hillo niihin ja sulje kansi välittömästi.
  5. Säilytä hillo viileässä ja valolta suojattuna.