Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

tiistai 20. huhtikuuta 2010

Sutjakka savutofu-kesäkurpitsakastike




















L V

1 iso kesäkurpitsa
1 pkt (270g) savutofua
2 prk (noin 4 dl) luomukermaa tai soijakermaa
2 rkl pähkinätahnaa
2 rkl sinappia
1 dl pähkinöitä esim. cashew tai maapähkinä
½ tl suolaa


  1. Pese kesäkurpitsa ja leikkaa pituussuunnassa kolmeen osaan. Vedä paloista juustohöylällä suikaleita. Höyrytä suikaleet tai kiehauta nopeasti suolalla maustetussa vedessä.
  2. Kuutioi savutofu.
  3. Kuumenna kasarissa kerma ja sekoita pähkinätahna siihen.
  4. Lisää kastikkeeseen tofupalat, kurpitsasuikaleet ja suola.
  5. Maista suola ja lisää tarvittaessa.
  6. Tarjoa pastan, riisin tai perunan kanssa.