Kasvissyönti on valinta, jossa ei vain jätetä lihaa tai muita eläinkunnantuotteita pois ruokavaliosta. Tilalle tulevat muut proteiini- ja kalsiumpainotteiset kasvikunnan tuotteet. Niihin kannattaa tutustua – myös sekaravinnon syöjien. Varoitus: Kasvissyönti on herkullista ja voi viedä mennessään...
VEGAANI-RUOKAVALION KULMAKIVET:
TOFU: MAITOTUOTTEIDEN JA KANANMUNAN ASEMASTA LEIVONTAAN JA RUOANLAITTOON: PEHMEÄ TOFU JA PROTEIININSAANTIIN KIINTEÄ TOFU
JUUREKSET
MARJAT
HEDELMÄT
SIENET
PALKOKASVIT
HAPANKAALI TMS. HAPANVIHANNEKSET
TÄYSJYVÄVILJAT ESIM. TATTARI, HIRSSI, RUIS, SPELT
PÄHKINÄT ESIM.CASHEW, PARA, MANTELI, SAKSAN, HASSEL, KOOKOS
SIEMENET ESIM.SEESAM, KURPITSA, AMARANTTI, AURINGONKUKAN
PAVUT ESIM. ADUKI, KIKHERNE, PUNAINEN, SOIJA
LINSSIT
”HYVÄT” RASVAT ESIM. OLIIVIÖLJY, RYPSIÖLJY, SEESAMIÖLJY, HAMPUNSIEMENÖLJY SEKÄ PÄHKINÄT JA AVOKADO
KUIVAHEDELMÄT
MERILEVÄ (TARVITTAESSA)
Lähde: Marianne Kiskola: Papu, porkkana ja hillopulla – kasvisruokaa perheelle (Tammi 2008)