Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

Kasvissyönnin kulmakivet


Kasvissyönti on valinta, jossa ei vain jätetä lihaa tai muita eläinkunnantuotteita pois ruokavaliosta. Tilalle tulevat muut proteiini- ja kalsiumpainotteiset kasvikunnan tuotteet. Niihin kannattaa tutustua – myös sekaravinnon syöjien. Varoitus: Kasvissyönti on herkullista ja voi viedä mennessään...

VEGAANI-RUOKAVALION KULMAKIVET:

TOFU: MAITOTUOTTEIDEN JA KANANMUNAN ASEMASTA LEIVONTAAN JA RUOANLAITTOON: PEHMEÄ TOFU JA PROTEIININSAANTIIN KIINTEÄ TOFU

JUUREKSET

MARJAT

HEDELMÄT

SIENET

PALKOKASVIT

HAPANKAALI TMS. HAPANVIHANNEKSET

TÄYSJYVÄVILJAT ESIM. TATTARI, HIRSSI, RUIS, SPELT

PÄHKINÄT ESIM.CASHEW, PARA, MANTELI, SAKSAN, HASSEL, KOOKOS

SIEMENET ESIM.SEESAM, KURPITSA, AMARANTTI, AURINGONKUKAN

PAVUT ESIM. ADUKI, KIKHERNE, PUNAINEN, SOIJA

LINSSIT

”HYVÄT” RASVAT ESIM. OLIIVIÖLJY, RYPSIÖLJY, SEESAMIÖLJY, HAMPUNSIEMENÖLJY SEKÄ PÄHKINÄT JA AVOKADO

KUIVAHEDELMÄT

MERILEVÄ (TARVITTAESSA)

Lähde: Marianne Kiskola: Papu, porkkana ja hillopulla – kasvisruokaa perheelle (Tammi 2008)