Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

maanantai 20. syyskuuta 2010

Hirvipata



500 g hirvenpaistia
2 sipulia
3 porkkanaa
4 rkl voita tai margariinia
1 tl suolaa
7 katajanmarjaa
½ tl rouhittua mustapippuria
1 kasvis- tai lihaliemikuutio
3-5 dl vettä
  1. Puhdista ja paloittele liha. Kuivaa talouspaperilla.
  2. Sulata voi padassa ja ruskista lihat.
  3. Kuori ja silppua sipulit ja mittaa kaikki ainekset pataan. 
  4. Kypsennä parin tunnin ajan miedolla lämmöllä. Anna kiehua juuri sen verran, että neste poreilee hiljalleen. Lisää tarvittaessa nestettä.