Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

tiistai 30. marraskuuta 2010

Herkullinen joulukalenteri

Mitäs jos unohtaisimme tänä Jouluna suklaakalenterit ja muovikrääsän ja kokoaisimme joulukalenteriimme itsetehtyjä herkkuja? Täytetään kalenteri kekseillä, itsetehdyillä karkeilla tai pähkinöillä. Pienemmälle väelle voi kirpputorilta kerätä esim. legoleluja, joita he lokeroista löytävät herkkujen välillä. Iloista Joulunodotusta!




JOULUNODOTUSKEKSIT
G L

1 dl rouhittua reilun kaupan tummaa suklaata
1 dl reilun kaupan cashew-pähkinöitä (FairMary)
1 luomusitruunan kuori
125 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 ½ dl reilun kaupan raakaruokosokeria
1 luomukananmuna
2 ½ dl riisijauhoja tai vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Rouhi veitsellä suklaa ja pähkinät.
  3. Kuori sitruunan kuori perunankuorimisveitsellä ja pilko pieniksi paloiksi.
  4. Vatkaa sähkövatkaimella margariini ja sokeri pehmeäksi massaksi.
  5. Vatkaa joukkoon kananmuna.
  6. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja vatkaa.
  7. Sekoita suklaa, pähkinät ja sitruunankuorenpalat taikinaan. 
  8. Nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille ruokalusikalla taikina ja taputa kekseiksi.
  9. Paista 15 minuuttia.