Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Appelsiiniriisijälkiruoka


















Tämä jälkiruoka kannattaa tehdä keitetyn riisin jämistä, niin ekologinen keittiöteko on tehty. Mitään ei mene hukkaan, eikä pientä määrää riisiä tarvitse keittää erikseen. Tämä oli lapsuuteni yksi ihanimmista jälkiruoista ja teen tätä aika usein näin aikuisenakin. 

G L V

3 dl keitettyä puuroriisiä tai täysjyväriisiä (edelliseltä aterialta jäänyt sopii hyvin, jos on suolatonta)
2 dl kylmää luomukermaa tai vatkautuvaa soijakermaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl raakaruokosokeria
4 luomuappelsiinia
  1. Keitä riisi, jos valmiiksi keitettyä ei ole.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi, samalla lisäten sokerit. Huomaat, että vaahto on valmista, kun se ei ole enää juoksevaa.
  3. Kuori appelsiinit ja silppua lohkot keittiösaksilla.
  4. Sekoita keitetty, kylmäksi jäähtynyt riisi ja appelsiinit kermavaahtoon. 
  5. Anna jäähtyä jääkaapissa noin tunnin verran. 
  6. Koristele pähkinärouheella tai appelsiiniviipaleilla. 
Resepti on Marianne Kiskolan Pikkumimmien keittokirjasta (Tammi 2008)