Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 30. syyskuuta 2010

Puolukkajäädyke

Tämä jäädykeherkku on all-time-favorite:ni. Nautinnollisia puolukkahetkiä!

G L V 
6-10 hengelle


2 pkt Soyan pehmeää tofua
1 dl soijamaitoa
1-1½ dl raakaruokosokeria
2 rkl vaniljasokeria
4 dl puolukoita
  1. Soseuta pehmeä tofu ja maito sauvasekoittimella. Lisää seokseen sokerit sekä 2 dl puolukoita ja soseuta. 
  2. Sekoita lusikalla 2 dl kokonaisia puolukoita joukkoon. Kaada seos jäätymisen kestävään jäädyke- tai kakkuvuokaan. Pakasta yön yli.
  3. Saat jäädykkeen helposti irti pitämällä vuoan pohjaa hetken lämpimässä vedessä. Kumoa jäädyke tarjoilulautaselle ja tarjoa esimerkiksi kinuskikastikkeen kanssa. 
Puolukkajäädykkeen ohje Marianne Kiskolan ja Sanna Miettusen TOFU-keittokirjasta (Tammi 2005)