MITAT:
1 dl = 7 rkl
1 rkl = 3 tl = 15 ml
1 tl = 5 ml
1 dl painaa -
vehnä- ja hiivaleipäjauhot 65 g
graham- ja ruisjauhot 70 g
perunajauhot 60 g
kaurahiutaleet 35 g
kaakaojauhe 40 g
valkoinen sokeri 85 g
tomusokeri 60 g
fariinisokeri 70 g
siirappi 140 g
sulatettu margariini 95 g
kasviöljy 90 g
riisi 90 g
1 l painaa –
mustikat, puolukat noin 650 g
mansikat, herukat, vadelmat noin ½ kg
paloiteltu raparepi noin 600 g
tuoreet kantarellit noin 400 g
SUURUSTAMINEN
PERUNAJAUHOT määrä/litra nestettä
kastikkeeseen 1-2 rkl
kiisseliin 1 dl
keittoon 3 rkl
VEHNÄJAUHOT
keittoon 2-3 rkl
kastikkeeseen 1 dl
MAISSITÄRKKELYS
kastikkeeseen 2 rkl
KANANMUNAT
munakas: 1 kananmuna + 1 rkl maitoa/vettä
munakokkeli: 1 kananmuna + ½ dl maitoa
ohukaistaikina: 2 kananmunaa + 5 dl maitoa/vettä
Mitta-tietoisku julkaistu Marianne Kiskolan "KOTI-ruokaa koko perheelle"-kirjassa (Tammi 2009)