Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

lauantai 22. toukokuuta 2010

Kuwaitilainen suklaakakku


















G L 
150 g reilun kaupan tummaa suklaata
2 rkl reilun kaupan hunajaa
1 rkl margariinia


100 g margariinia
2 dl sokeria
3 luomukananmunaa
2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta


Täyte: 
1 dl ananasmehua
100 g taateleita
1 dl rusinoita
3 rkl appelsiinihilloa
1 dl kookoshiutaleita
  1. Säädä uuni 180 asteeseen. 
  2. Sulata suklaa hunajan ja margariinin kanssa vesihauteessa. 
  3. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat ja vaahdota.
  4. Sekoita leivinjauhe perunajauhoihin ja lisää taikinaan. Vatkaa varovasti jauhot vaahdon joukkoon. 
  5. Levitä leivinpaperi uunivuokaan, esim. lasagne-vuokaan. Kaada taikina paperin päälle levyksi.
  6. Paista 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
  7. Valmista sillä välin täyte: Mittaa mehu kattilaan ja paloittele taatelit joukkoon. Poista taateleista kivet, jos niitä on. Lisää rusinat, appelsiinihillo ja kookoshiutaleet. Kiehauta miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes seos sakenee. 
  8. Jaa kakkulevy kahtia ja levitä toisen päälle taateliseos. 
  9. Nosta toinen kakkulevy päälle ja ripottele päälle tomusokeria. Halutessasi koriste suklaalastuilla tai appelsiininkuorisuikaleilla.