Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 23. syyskuuta 2010

Inkan ihanat pikkulinssit

G L V

350 g mustia puy-linssejä tai muita tummia linssejä
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
1 pieneksi silputtu punasipuli
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl rosmariinia
1 rkl sitruunamehua
8½ dl vettä
suolaa
mustapippuria
  1. Huuhtele ja valuta linssit.
  2. Kuumenna 1 rkl öljyä paksupohjaisessa padassa tai kasarissa. Lisää sipuli, valkosipuli ja rosmariini. Kuullota pari minuuttia.
  3. Lisää joukkoon huuhdellut linssit ja sekoittele vielä noin minuutti. 
  4. Lisää vesi. Kiehauta ja hauduta, kunnes suurin osa vedestä on imeytynyt linsseihin ja ne ovat kypsiä. 
  5. Lisää linsseihin sitruunamehua ja 2 rkl oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Inka Kallén, näyttelijä