Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Rommirusina-tofujäädyke














G L V

2 dl rusinoita
½ dl rommia
1 dl reilun kaupan kahvia
200 g reilun kaupan tummaa suklaata (70%)
1 dl tomusokeria
1 pkt (300g) pehmeää tofua

  1. Mittaa rusinat ja rommi kulhoon ja peitä kulho. Anna maustua muutama tunti tai yön yli.
  2. Kuumenna kahvi ja sekoita suklaapalat joukkoon, kunnes suklaa on sulanut.
  3. Vatkaa kahvisuklaa, tomusokeri ja pehmeä tofu massaksi. Vatkaa viimeiseksi mukaan rommirusinat.
  4. Pakasta jäädyke kakkuvuoassa. Peitä vuoka kannella tai muovilla.
  5. Nosta kulho pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoilua jääkaappiin. Jäädyke irtoaa helpommin kun kastat vuoan hetkeksi kuumaan veteen.