Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

perjantai 13. elokuuta 2010

Karviaistorttu vaniljakastikkeen tai jäätelön kera


G L V
1½ dl reilun kaupan raakaruokosokeria 
3 dl vehnä- tai riisijauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1½ dl sulatettua margariinia
2 dl kermaviiliä tai soijakermaa


Lisäksi:
margariinia
sokeria
pari kourallista karviaisia
vaniljasokeria
  1. Säädä uuni 175 asteeseen. 
  2. Sekoita sokeri, jauhot ja mausteet keskenään. 
  3. Lisää margariini kermaviilin kanssa jauhoihin. 
  4. Voitele irtopohjavuoka margariinilla ja "korppujauhota" sokerilla.
  5. Kaada taikina vuokaan. Ripottele päälle karviaiset ja vaniljasokeria.
  6. Paista uunissa 35 minuuttia. 
  7. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kera. 
Ohje Marianne Kiskolan "KOTI - ruokaa koko perheelle"-kirjasta (Tammi 2009)