Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

lauantai 27. marraskuuta 2010

Mainioin mustikkapiiras


G L

1½ dl sokeria
150 g voita tai margariinia
1 luomukananmuna
1½ dl grahamjauhoja
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

TÄYTE:
1 l mustikoita
4 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja

Lisäksi: 1 luomukananmuna tai hunajavettä

KELIAKIAVINKKI: Korvaa graham- ja vehnäjauhot 3 dl gluteenitonta jauhoseosta.
  1. Säädä uuni 200 asteeseen. 
  2. Vaahdota sokeri ja voi. 
  3. Lisää joukkoon kananmuna voimakkaasti vatkaten. 
  4. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. 
  5. Levitä taikina leivinpaperille uunipannuun. Jätä vähän taikinaa kulhoon. 
  6. Sekoita mustikoiden joukkoon sokeri, vaniljasokeri sekä perunajauhot. 
  7. Levitä mustikkaseos taikinan päälle. 
  8. Ota lopputaikina ja muovaa siitä kapeita tankoja ristikoksi piiraan täytteen päälle. Voitele ristikko kananmunalla tai hunajavedellä. 
  9. Paista uunissa 25-30 minuuttia.