Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

maanantai 28. kesäkuuta 2010

Vikkelästi valmistettu kesäjälkiruoka


















G L V

2½ dl vaniljakastiketta tai kauravaniljakastiketta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kookoshiutaleita
muutama (gluteeniton) keksi
marjoja: tuoreita vadelmia, mansikoita, mustikoita, herukoita
  1. Nosta jälkiruoka-astiat jääkaappiin, jotta ne ovat kylmiä tarjoiluun. 
  2. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi. Ripsauta mukaan vaniljasokeri ja kookoshiutaleet. 
  3. Halutessasi jälkiruoasta jämäkämmän, murenna keksejä joukkoon. 
  4. Annostele jälkiruoka-astioihin vaniljakastike ja marjat vuorotellen.