RASKAUSAIKA
Raskausaika vaatii naisen keholta paljon – on ruokittava kahta suuta, mutta syötävä yhdellä. Vitamiinihepuliin eikä itsesyytöksiin ei kuitenkaan ole syytä raskauden aikana syytä. Jos kehoaan kuuntelee, se kyllä kertoo, mitä tarvitsee. On kuitenkin hyvä muistaa, että kehomme temppeliä ja sen asukkaita (vauvaa ja äitiä) kannattaa tukea raskauden aikana erityisen tarkkaan, jotta kaikki sujuisi hyvin. Uuden Elämän syntyminen ja varttuminen on ihme.
Jotta Uusi Elämä ja sinä voisitte mahdollisimman hyvin, on hyvä muistaa näiden tärkeys:
RAUTA nokkonen, pinaatti, kuivahedelmät, banaani, soijajauho, punajuuri, täysjyvävilja (hirssi), kaura, ruisleipä, linssit, auringonkukansiemen, persilja, hasselpähkinä, herne, rautaa sisältävät yrttijuomat
KALSIUM seesaminsiemenet, tofu, pähkinät, manteli, parsakaali, lehtivihannekset
MAGNESIUM täysjyvävilja, siemenet, lehtivihannekset, quinoa, manteli
HYVÄT RASVAT avokado, hampunsiemenöljy on myös erinomainen lisä, nauti se salaatin tai ruoan päälle lorautettuna, älä kuumenna
FOOLIHAPPO tuoreet vihreät vihannekset, paprika, leseet, pinaatti
HIIVAN TORJUNTAAN miso, hapankaali, hiivattomat tuotteet
LEPO
ULKOILU
ELÄMÄÄ JA KEHOAAN KUUNTELEVA JA KUNNIOITTAVA ASENNE
VINKKI: Taltuta makeanhimo kuivahedelmillä ja pähkinöillä.
VINKKI: Rauta imeytyy paremmin C-vitamiinin avulla.
Lähde: Marianne Kiskola: Papu, porkkana ja hillopulla – kasvisruokaa perheelle (Tammi 2008)