Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

Kasvissyöjän raskausaika


RASKAUSAIKA

Raskausaika vaatii naisen keholta paljon – on ruokittava kahta suuta, mutta syötävä yhdellä. Vitamiinihepuliin eikä itsesyytöksiin ei kuitenkaan ole syytä raskauden aikana syytä. Jos kehoaan kuuntelee, se kyllä kertoo, mitä tarvitsee. On kuitenkin hyvä muistaa, että kehomme temppeliä ja sen asukkaita (vauvaa ja äitiä) kannattaa tukea raskauden aikana erityisen tarkkaan, jotta kaikki sujuisi hyvin. Uuden Elämän syntyminen ja varttuminen on ihme.

Jotta Uusi Elämä ja sinä voisitte mahdollisimman hyvin, on hyvä muistaa näiden tärkeys:

RAUTA nokkonen, pinaatti, kuivahedelmät, banaani, soijajauho, punajuuri, täysjyvävilja (hirssi), kaura, ruisleipä, linssit, auringonkukansiemen, persilja, hasselpähkinä, herne, rautaa sisältävät yrttijuomat

KALSIUM seesaminsiemenet, tofu, pähkinät, manteli, parsakaali, lehtivihannekset

MAGNESIUM täysjyvävilja, siemenet, lehtivihannekset, quinoa, manteli

HYVÄT RASVAT avokado, hampunsiemenöljy on myös erinomainen lisä, nauti se salaatin tai ruoan päälle lorautettuna, älä kuumenna

FOOLIHAPPO tuoreet vihreät vihannekset, paprika, leseet, pinaatti

HIIVAN TORJUNTAAN miso, hapankaali, hiivattomat tuotteet

LEPO

ULKOILU

ELÄMÄÄ JA KEHOAAN KUUNTELEVA JA KUNNIOITTAVA ASENNE

VINKKI: Taltuta makeanhimo kuivahedelmillä ja pähkinöillä.

VINKKI: Rauta imeytyy paremmin C-vitamiinin avulla.

Lähde: Marianne Kiskola: Papu, porkkana ja hillopulla – kasvisruokaa perheelle (Tammi 2008)