Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

perjantai 3. kesäkuuta 2011

Minttuinen mansikkasalaatti vaniljakastikkeella


1 ruukku tuoretta minttua
3 limetin raastettu kuori ja mehu
2 rkl reilun kaupan hunajaa
1 hunajameloni
½ l mansikoita
1 mango
1 pieni reilun kaupan ananas
  1. Pese limetit juuriharjalla. Raasta kuori ja hienonna se mintun kanssa veitsellä tai sauvasekoittimella. 
  2. Lisää limetin mehu ja hunaja, soseuta.
  3. Tee hedelmistä ja mansikoista salaatti. 
  4. Mausta mansikkasalaatti minttukastikkeella. Tarjoile vaniljakastikkeen kera. 
VANILJAKASTIKE
G L V

1 dl luomumaitoa tai soijamaitoa
1 dl reilun kaupan raakaruokosokeria
2 rkl perunajauhoja
4 tl vaniljasokeria
2 dl vatkautuvaa luomukermaa tai soijakermaa
ripaus aitoa vaniljaa
  1. Sekoita kattilassa kylmään maitoon sokeri, perunajauhot ja vaniljasokeri.
  2. Kiehauta maitoseos samalla vispaten. Jäähdytä.
  3. Valmista kermavaahto ja sekoita maitoseoksen kanssa.