Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

tiistai 3. toukokuuta 2011

Pomminvarma banaanikakku


Leivoskilpailuun tuli joitain kuivakakkuohjeita myös - tämä helppo ja herkullinen vegaanikakku ansaitsee tulla mainituksi. Tämä on helppo myös valmistaa gluteenittomana. Nimensä ohje on saanut pomminvarmasta helppoudesta. 


150 g margariinia
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1/4 tl neilikkaa
1/2 tl kanelia
3/4 tl muskottipähkinää
1/2 tl pomeranssinkuorta
2 tl vaniljasokeria
3 kypsää banaania
korppujauhoja
margariinia kakkuvuoan voiteluun

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Muussaa banaanit haarukalla.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita margariini-sokeri, banaanit ja kuivat aineet keskenään tasaiseksi massaksi, kuitenkaan liikoja vatkaamatta. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.

Paista 175 asteessa noin 40-50 minuuttia. Kakun kypsyyden voi testata tökkäämällä hammastikulla: kun tikkuun ei enää jää taikinaa, kakku on kypsä. Itse käytän tälle taikinalle halkaisijaltaan halkaisijaltaan 22 cm ja korkeudultaan 6 cm tasapohjaista pyöreää vuokaa.