Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

tiistai 20. heinäkuuta 2010

Helppo bataattikeitto

 
















G L V

2 isoa bataattia tai 4 porkkanaa
4 keskikokoista perunaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
4 dl vispikermaa tai kaurakermaa
2 kpl kasvisliemikuutioita
2 rkl öljyä
½-1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria 
lisäksi ruohosipuli, persiljaa tai muita tuoreita yrttejä
  1. Kuori ja keitä bataatit ja perunat pehmeiksi. Kaada keitinliemi eri astiaan ja liuota kasvisliemikuutiot siihen. 
  2. Pilko kypsät juurekset. Kuullota sipuli öljyssä ja lisää se valkosipulin kanssa juureksien sekaan. Muhenna ainekset sauvasekoittimella. 
  3. Vaahdota kerma erillisessä astiassa. Lisää kasvissoseeseen lämmin keitinliemi ja kermavaahto puuhaarukalla. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Koristele yrteillä. 
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Paola Suhonen, vaatesuunnittelija
Kuvaaja: Liisa Valonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti