Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

tiistai 5. lokakuuta 2010

Liota omat pavut

Papuja kannattaa kerralla tehdä isompi satsi. Pese pavut ja poista roskat - usein papujen mukana saattaa olla kiviä tai hiekkaa, joten ne on aina hyvä puhdistaa tarkkaavaisesti. Liota yön yli pavut isossa astiassa - muista, että pavut pullahtavat veden kanssa turvotessaan:) Kaada aamulla liotusvesi pois ja keitä pavut väljässä vedessä tunnin ajan. Eri pavut saattavat reagoida keittämiseen eri tavoin, joten pavut kannattaa maistaa ennen veden kaatamista pois. Jos papu on yhä kova, keitä lisää:) Kaada vesi pois, kun se on vähän jäähtynyt. Siten pavut säilyvät paremmin ehjinä. Jäähdytä pavut. Pakasta valmiiksi annoksiksi pakasterasioihin tai pusseihin, niin kiireen tullen sinulla on aina papuja käden ulottuvilla. Oma lempipakasterasiani on maito- tai mehupurkki, jonka leikkaan päältä taiteltavaksi. Annoksena käytän 2-3 dl - sen verran suurin piirtein papuja kuluu pataruokaan tai kastikkeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti