Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 4. marraskuuta 2010

Appelsiinilla ja valkosipulilla maustettu porkkanakeitto


















G L V

10 kpl (500g) porkkanoita
1-2 appelsiinin mehu ja raastetut kuoret
2 sipulia
4-8 valkosipulinkynttä
1 purjo
noin 500 g tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio
noin 10 dl vettä
ruokaöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
  1. Paloittele porkkanat, sipuli, valkosipuli ja purjo. Kuumenna kattilassa ruokaöljyä ja kuullota pilkotut kasvikset kevyesti.
  2. Lisää puolet vedestä, tomaattimurska ja kasvisliemikuutio. Keitä, kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
  3. Soseuta ainekset sauvasekoittimella ja lisää loput vedestä. Anna keiton kiehua hetken koko ajan sekoittaen.
  4. Mausta keitto appelsiinien mehulla ja kuorilla. Lisää maun mukaan suolaa ja pippuria. 
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Marko Björs, ratsuttaja, valmentaja ja toimittaja
Kuvaaja: Liisa Valonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti