Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Lyyli-mummin kampanisut


















500 g margariinia
2-3 dl sokeria
3 luomukananmunaa
2 dl kermaviiliä
2 dl kermaa
1 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
noin 8 dl vehnäjauhoja
  1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.  Lisää kermaviili ja kerma.
  2. Sekoita ruokasooda ja leivinjauhe jauhoihin ja lisää ne taikinaan. Laita taikina pariksi tunniksi tai yön ajaksi jääkaappiin. 
  3. Kauli taikina noin kahden sentin paksuiseksi levyksi ja leikkaa siitä veitsellä 8x6 senttimetrin paloja. tee paloihin kaksi viiltoa
  4. Paista noin 15-20 minuuttia 250-asteisessa uunissa kullankeltaisiksi. 
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Antti Luusuaniemi, näyttelijä
Kuvaaja: Liisa Valonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti