G L V
½ l kuivaa soijarouhetta
5 pientä kuivattua chiliä
1 tl suolaa
1 l kasvislientä
2 sipulia
3+3 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
1 dl rypsiöljyä
500g kirsikkatomaatteja
300g kukkakaalinuppuja (tuoreita tai pakaste)
1 rkl (gluteenitonta) soijakastiketta
1 rkl currytahnaa
5 limetin tai laakerin lehtiä
1) Jos sinulla on kiire, keitä soijarouhetta ensin kiehuvassa, suolalla ja kuivatuilla chileillä maustetussa vedessä 15 minuuttia. Jos hauduttamiseen on aikaa, voit panna soijarouheen suoraan pataan. Tällöin lisää kasvislientä vain ½-3/4 litraa.
2) Säädä uuni 200 asteeseen.
3) Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulit.
4) Murskaa 3 valkosipulinkynttä ja jätä 3 kokonaista pataa varten.
5) Kuori ja raasta inkivääri.
6) Lado kaikki ainekset pataan. Sekoita hyvin.
7) Kypsytä kannellisessa padassa 30-50 minuuttia.
8) Poista kuivatut chilit ja limetin/laakerinlehdet padasta ennen tarjoilua.
9) Tarjoa keitetyn riisin kanssa.