Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

tiistai 27. syyskuuta 2011

Riisipuuro hirssimaitoon

Löysin kaupasta italialaista gluteenitonta hirssimaitoa. Käytän paljon kaura- ja riisimaitoa, jonkun verran myös soijamaitoa, mutta hirssimaitoa en ollut koskaan kokeillut. Maku oli mielyttävän samettinen ja päätin testata sitä sunnuntaina riisipuuron keittoon. Parhaita ostoksia keittiööni on ollut puuron haudutuskattila. Puurosta tuli kenties parasta riisipuuroa, jota olemme syöneet! Tuota luomuherkkua tulen maistamaan toistekin - seuraavaksi kokeilen pirtelöön sitä.
















G L V
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
2 rkl voita tai margariinia
1 prk (750ml) hirssimaitoa (Isola Bio Drink Millet) 
3/4 tl suolaa
  1. Huuhdo riisit.
  2. Kiehauta vesi ja lisää riisi sekä voi. Anna veden ja voin imeytyä riiseihin. Sekoita välillä.
  3. Lisää hirssimaito. 
  4. Anna puuron kiehua keskilämmöllä, hämmennä välillä. 
  5. Puuro on valmista noin puolen tunnin kuluttua. 
  6. Lisää suola ja sekoita hyvin.