G L V
3 munakoisoa
1 iso kesäkurpitsa
2 perunaa
1 porkkana
2 vihreätä chilipaprikaa
1 sipuli
2 tomaattia
1 rkl tomaattipyrettä
1 rkl paprikajauhetta
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
ripsaus sokeria
- Kuori munakoiso siten, että jätät pinnan raidalliseksi: joka toinen veitsen veto ylhäältä alas kuoritaan, joka toinen jätetään. Viipaloi munakoiso ja laita se kylmään veteen odottamaan.
- Kuori ja pilko kesäkurpitsa, peruna, porkkana ja chili.
- Kuori ja raasta sipuli raastinraudalla.
- Silppua tomaatit.
- Laita pannuun oliiviöljyä ja kuullota siinä nopsasti sipulisilppu, tomaattipyre, paprikamauste ja tuore tomaatti.
- Heitä sekaan peruna, porkkana ja paista niitä hetki.
- Lisää munakoiso, kesäkurpitsa ja chilipaprika.
- Mausta suolalla. Halutessasi ripsaise joukkoon hyppysellinen sokeria, se taittaa tomaatin happamuuden ja pyöristää makua.
- Jos tomaatit eivät ole tarpeeksi mehukkaita, lisää vähän vettä, kansi päälle ja pata porisemaan. Keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Maista suola ja lisää tarvittaessa.
- Tarjoile riisin tai makorin kanssa.