Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 19. elokuuta 2010

Puolukkaleipä


















5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g tuorehiivaa
1 dl seesami- tai rypsiöljyä
2 tl suolaa
2 rkl hunajaa tai siirappia
4 dl hirssihiutaleita
pari kourallista puolukoita
7-10 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
  2. Murenna ja liuota hiiva veteen.
  3. Lisää mukaan öljy, suola, hunaja ja hirssihiutaleet.
  4. Lisää puolukat taikinaan. 
  5. Alusta taikina jauhoilla kimmoisaksi.
  6. Lisää jauhoja tarvittaessa, mutta varoen, ettei taikinasta tule liian kovaa. 
  7. Kohota leipiä 30 minuuttia lämpimässä paikassa pyyhkeen alla. 
  8. Jaa taikina kahteen tai kolmeen osaan ja leivo leiväksi. Anna kohota.
  9. Säädä uuni 200 asteeseen. 
  10. Paista leipiä 30 minuuttia. 
VINKKI: Voit tehdä leivistä myös vuokaleipiä. Tästä ohjeesta tulee 2-3 vuokaleipää. Voitele vuoat ja jaa taikina niihin. Paista ohjeen mukaisesti. 

Ohje on Marianne Kiskolan keittokirjasta "Papu, porkkana ja hillopulla" - kasvisruokaa perheelle (Tammi 2008)