Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Täytetyt herkkusienet


















400 g herkkusieniä
1 rasia tuorejuustoa (esim. ruohosipulin makuinen)
2 dl kermaa
mustapippuria
basilikaa
sinappia
  1. Poista herkkusienistä jalat ja pese ne. Leikkaa jalat pieneksi silpuksi. Sekoita joukkoon tuorejuustoa, silputtua basilikaa ja mausteet. Täytä sienten hatut seoksella. 
  2. Sekoita erillisessä astiassa kerma ja sinappi ja kaada kastike uunivuokaan. Lado sienet vuokaan ja paista uunissa 225 asteessa noin puoli tuntia. 
  3. Sienet sopivat parhaiten lisukkeeksi esim. kasvispihvien ja riisin kanssa. 
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Ninja Sarasalo
Kuvaaja: Liisa Valonen