Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Lettuja paistamaan!!





Äitini teki tämän planeetan parhaita lettuja. Kesäisin hän paistoi muurinpohjalettuja, mutta vuodenaikaan katsomatta, hänen lettunsa maistuivat parhaille. Ne olivat pitsisiä ja hauraita sekä suussasulavia. Itse suosin hieman paksumpaa mallistoa, sillä heittokäteni ei ole yhtä taitava... Teen usein pieniä lettuja ja laitan niiden väliin marjoja ja jäätelöä - jos ehdin, ennen kuin ne on syöty. 

LETUT ANJA-ÄIDIN OHJEELLA 
G L

2 iloisen kanan munaa
6 dl kermaa tai kermamaitoa (soijakermakin käy, laita silloin vain vähemmän jauhoja)
3 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl sokeria
½ tl suolaa
1-2 rkl sulatettua voita tai margariinia


Paistamiseen: voita tai margariinia
  1. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää muut ainekset. Anna taikinan turvota ½-1 tuntia ennen paistamista.