Äitini teki tämän planeetan parhaita lettuja. Kesäisin hän paistoi muurinpohjalettuja, mutta vuodenaikaan katsomatta, hänen lettunsa maistuivat parhaille. Ne olivat pitsisiä ja hauraita sekä suussasulavia. Itse suosin hieman paksumpaa mallistoa, sillä heittokäteni ei ole yhtä taitava... Teen usein pieniä lettuja ja laitan niiden väliin marjoja ja jäätelöä - jos ehdin, ennen kuin ne on syöty.
LETUT ANJA-ÄIDIN OHJEELLA
G L
2 iloisen kanan munaa
6 dl kermaa tai kermamaitoa (soijakermakin käy, laita silloin vain vähemmän jauhoja)
3 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl sokeria
½ tl suolaa
1-2 rkl sulatettua voita tai margariinia
Paistamiseen: voita tai margariinia
- Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää muut ainekset. Anna taikinan turvota ½-1 tuntia ennen paistamista.