Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Mansikkakuppikakut Ystävänpäiväksi


12 kpl
G L

170 g huoneenlämpöinen margariinia
2½ dl reilun kaupan raakaruokosokeria
2 luomukananmunaa
5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 dl luomumaitoa tai soijamaitoa

Lisäksi:
noin ½ purkkia mansikkahilloa ”mansikkasattumin”
paperivuokia
  1. Säädä uuni 180 asteeseen 
  2. Vatkaa kevyesti kaikki ainekset keskenään paitsi mansikkahillo.
  3. Nosta taikinaa paperivuokiin vähän yli puolenvälin. 
  4. Tee pieni kuoppa lusikankärjellä taikinan keskellä ja lusikoi kuoppiin teelusikalliset mansikkahilloa.
  5. Nosta loppu taikina ”hillotun” taikinan päälle. 
  6. Paista uunissa 25 minuuttia.