Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

lauantai 17. heinäkuuta 2010

Munakoisorisotto

 
















G L

2 pientä tai 1 suuri munakoiso
1 punasipuli
1 tl inkiväärijauhetta tai 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 tl currya
½ kasvisliemikuutio
3 dl villiriisiä
2 dl kevytkermaa
1-2 dl emmentaljuustoraastetta
ruokaöljyä tai voita
  1. Huuhtele munakoiso ja viipaloi se pystysuoraan. Ripottele viipaleiden päälle hiukan suolaa ja anna vetäytyä hetki. Pyyhi suola ja munakoisoviipaleiden pinnalle kohonnut vesi pois talouspaperilla. Kuutioi munakoisoviipaleet ja punasipuli. Kuullota kuutioita ruokaöljyssä tai voissa ja lisää mausteet. 
  2. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää veteen puolikas kasvisliemikuutio antamaan makua. Älä kypsennä riisiä kokonaan, vaan jätä se hiukan kovaksi.
  3. Voitele pata. Laita riisi ja munakoiso-punasipuliseos sinne. Lisää kerma ja ripottele halutessasi päälle juustoraastetta (on maukasta ilmankin). Hauduta uunissa 170 asteen lämmössä vajaa tunti ja nauti.
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Tanja Karpela
Kuvaaja: Liisa Valonen