350 g mustia puy-linssejä tai muita tummia linssejä
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
1 pieneksi silputtu punasipuli
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl rosmariinia
1 rkl sitruunamehua
8½ dl vettä
suolaa
mustapippuria
- Huuhtele ja valuta linssit.
- Kuumenna 1 rkl öljyä paksupohjaisessa padassa tai kasarissa. Lisää sipuli, valkosipuli ja rosmariini. Kuullota pari minuuttia.
- Lisää joukkoon huuhdellut linssit ja sekoittele vielä noin minuutti.
- Lisää vesi. Kiehauta ja hauduta, kunnes suurin osa vedestä on imeytynyt linsseihin ja ne ovat kypsiä.
- Lisää linsseihin sitruunamehua ja 2 rkl oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Reseptin alkuperä: Inka Kallén, näyttelijä