Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

maanantai 28. maaliskuuta 2011

Rohkeat (teiden) ritarittaret

Tähän jälkiruokaan hyödynnetään kuivahtaneet pullan tai paahtoleivän siivut. Soijamaitoon kannattaa tutustua - se ei pilaannu kuten lehmänmaito ja kestää lämpötilan vaihteluja paremmin. Soija sitoo myös itsessään niin hyvin, ettei tässä ohjeessa välttämättä tarvita kananmunaa lainkaan. 


















G L V
4-8 viipaletta kuivahtanutta pullaa tai paahtoleipää
2 dl maitoa tai soijamaitoa
(1 luomukananmuna)
4 tl vaniljasokeria
margariinia tai voita
  1. Riko kananmuna ja sekoita sen sisus maidon ja sokerin kanssa. Jos käytät soijamaitoa, et tarvitse kananmunaa.
  2. Kasta paahdetut/kuivat laivät kummaltakin puolelta muna-maitoseokseen ja paista rasvassa molemmin puolin kauniin ruskeiksi. 
  3. Tarjoile hillon ja jäätelön tai kermavaahdon kera.