"Kasvisruokia Aasiasta - Makumuistoja Intiasta ja Kaukoidästä"- kirjassani (Tammi 2007) julkaisin Koulutyttöjen kurpitsakeiton ohjeen. Koska kirja on loppuunmyyty, julkaisen keiton ohjeen tässä kurpitsa-sesongin kunniaksi:
G L V
½ l kurpitsan hedelmälihaa
½ l kasvislientä
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 porkkana
1 laakerinlehti
½ rkl curryjauhetta
1/4 tl cayennenpippuria
1 tl kurkumaa
1-2 tl suolaa
Lisäksi: Paahdettuja kurpitsansiemeniä ja soijakermaa/luomukermaa
- Koverra kurpitsoista hedelmäliha.
- Kiehauta kasvisliemi. Jos sinulla ei ole valmista kasvislientä, lisää ½ litraan vettä ½ kasvisliemikuutiota.
- Kuori ja silppua sipulit.
- Kuori ja kuutioi porkkana.
- Lisää kaikki ainekset keittoon ja keitä kunnes porkkanat ovat kypsiä.
- Poista laakerinlehti. Halutessasi voit soseuttaa keiton.
- Koristele keitto paahdetuilla kurpitsansiemenillä ja kermalla.
- Jos käytössäsi ei ole valmiiksi paahdettuja kurpitsansiemeniä, voit paahtaa niitä kuumassa kuivassa pannussa nopeasti käännellen.