Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

perjantai 6. toukokuuta 2011

Lehti - herkullinen leivoskokonaisuus

Tämän herkun ohje on ehkä haasteellisimmasta päästä, mutta ohjeita seuraamalla herkun onnistuu tekemään melko kokematonkin leipuri. 

















Taikinat

1.
1,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1dl sokeria
1dl soijamaitoa
1rkl rypsiöljy

2.
1,5dl vehnäjauhoja
1,5rkl kaakaota
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1dl sokeria
1dl soijamaitoa
1rkl rypsiöljy

Sekoita molemmissa taikinoissa ensin kuivat aineet yhteen ja lisää sitten
soijamaito ja rypsiöljy mahdollisimman vähällä sekoittamisella taikinan
sitkistymisen estämiseksi.
Vuoraa korkeampi leivinpelti leivinpaperilla ja tee kaksivärinen
kääsretorttu; levitä vaalea seos toiselle puolelle ja tumma seos toiselle,
niin että keskelle tulee selkeä raja.
Paista 225 asteessa 8- 10 min.
Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Leikkaa pohja kolmeen samankokoiseen osaan niin että yhdessä yhdistyvät tumma ja vaalea massa,  toisessa pelkästään vaalea ja kolmannessa vain tumma.

Täyttäminen

200g mustaherukoita
n.2dl omenahilloa (mielellään itsetehtyä)
2dl kaurakermaa (esim. Go Green)
(0,5dl omenamehua)

Laita pohjimmaiseksi vaalea levy ja levitä päälle omenahillo ja puolet notkistetusta kaurakermasta.
Laita päälle tumma levy. Tilsi haarukalla mustakerukoita hieman
rikki ja levitä pohjalle, jonka päälle loppu kerma.
Viimeisenä päälle tulee tumma/vaalea levy. Valitse se puoli, jonka kumosit
leivinpaperin päälle koska se on yleensä siistimpi. Siisti kakun reunat.

(Jos tarjoat leivokset samana päivänä, kostuta jokainen kerros omenamehulla. Jos tarjoat vasta seuraavana päivänä, voit jättää kostutuksen väliin koska itse pohja on tarpeeksi kostea.)

Leikkaa kakkupitkosta nyt n.4cm paloja, niitä pitäisi tulla n.7 kpl.
Voit myös leikata isompia paloja jos haluat koristella leivokset runsaasti esimerkiksi marsipaanilehdillä. Tee kuitenkin kaikista paloista samankokoisia.
Jos haluat kokeilla LEHTEÄ, leikkaa kakusta hieman vinoon "kolmiota", joita
tulee hieman enemmän.

Koristelu

Voit koristella palat KAURAKERMALLA, MARSIPAANILLA tai millä haluat.

Jos haluat tehdä lehtiä, sahaa kolmioista hieman lehden mallisia ja kuorruta
ne ohuelti KAURAKERMALLA.
Lämmitä VIHREÄÄ MARSIPAANIA käsissäsi ja kaulitse se sopivan kokoiseksi
TOMUSOKERIA apuna käyttäen.
Laita varovasti "lehden" päälle ja siloittele varovasti päältä alaspäin
muotoillen lehteä.
Tee lopuksi lehden suonet esim. lusikan päällä, älä kuitenkaan millään liian
terävällä välineellä.