Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

perjantai 16. huhtikuuta 2010

Pehmeään tofuun tehty kahvikakku


G L V

200 g maidotonta margariinia
2½ dl reilun kaupan sokeria
1 pkt (300 g) pehmeää tofua
3½ dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
5 tl leivinjauhetta
1 dl reilun kaupan pikakahvijauhetta
1 rkl tomusokeria
1 dl luomumaitoa tai kauramaitoa

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Vatkaa margariini ja sokeri.
  3. Vatkaa joukkoon pehmeä tofu.
  4. Sekoita erillisessä astiassa kuivat ainekset ja vatkaa mukaan.
  5. Lisää joukkoon maito.
  6. Voitele ja sokeroi kakkuvuoka. Paista uunissa 1 tunti.

Uunijuurekset unelmaillalliselle




















Tätä herkkua teen usein illalliselle ja viikonloppuisin. Joskus tarjoan pelkällä valkosipuli-kermaviilikastikkeella. Joskus innostun tekemään uunikalaa tai paneroitua tofua juuresten seuraksi.

G L V


6 perunaa
2 sipulia
4 porkkanaa
pieni pala lanttua
6 kokonaista valkosipulinkynttä
1 dl rypsiöljyä
2 tl yrttisuolaa

  1. Säädä uuni 200 asteeseen.
  2. Puhdista ja lohko juurekset. Huuhtele juureslohkot kylmässä vedessä ja taputtele kuivaksi astiapyyhkeellä.
  3. Jätä valkosipulinkynnet kokonaisiksi.
  4. Nosta juurespalat uunipellille. Ripottele valkosipulinkynnet joukkoon. Pirskottele öljy kasvisten päälle ja ripottele suola.
  5. Paista noin tunti.

Kiitos riemastuttavasta palautteesta!

http://onnipuoti.blogspot.com/

Mariannen Makumaailma on saanut jo ensimmäiset ystävänsä. Kiitos valtaisasta palautevyörystä, mitä sain ensimmäisenä päivänä ja pahoitteluni, että blogi meni tukkoon yleisöryntäyksestä. Otan sen suurena kohteliaisuutena!