Tiikerikakun ohje julkaistu sekä Mariannen KOTI-ruokaa koko perhelle-keittokirjassa (Tammi 2009) sekä Maalaisunelma-lehdessä joulukuussa 2010.
TIIKERIKAKKU
G L
250 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
4 luomukananmunaa
2 tl vaniljasokeria
4 dl riisi- tai vehnäjauhoja
3 rkl reilun kaupan kaakaojauhetta
3 rkl luomu- tai soijakermaa
Lisäksi: Voita vuoan voiteleluun sekä sokeria tai korppujauhoja vuoan jauhottamiseen
- Säädä uuni 175 asteeseen.
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää kananmunat voi-sokerivaahtoon yksitellen vatkaten.
- Sekoita vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhot keskenään.
- Ota erilliseen astiaan 1/3 taikinasta. Vatkaa siihen kaakaojauhe ja kerma.
- Voitele ja jauhota tai sokeroi vuoka.
- Kaada vaaleaa ja tummaa taikinaa kerroksittain vuokaan siten, että alimmaiseksi ja päällimmäiseksi jää vaalea taikina.
- Paista uunissa 1 tunti.
- Koristele tomusokerilla ja mantelilastuilla.