Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 30. joulukuuta 2010

Äidin tiikerikakku


Tiikerikakun ohje julkaistu sekä Mariannen KOTI-ruokaa koko perhelle-keittokirjassa (Tammi 2009) sekä Maalaisunelma-lehdessä joulukuussa 2010.

TIIKERIKAKKU
G L

250 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
4 luomukananmunaa
2 tl vaniljasokeria
4 dl riisi- tai vehnäjauhoja
3 rkl reilun kaupan kaakaojauhetta
3 rkl luomu- tai soijakermaa

Lisäksi: Voita vuoan voiteleluun sekä sokeria tai korppujauhoja vuoan jauhottamiseen
  1. Säädä uuni 175 asteeseen. 
  2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
  3. Lisää kananmunat voi-sokerivaahtoon yksitellen vatkaten. 
  4. Sekoita vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhot keskenään. 
  5. Ota erilliseen astiaan 1/3 taikinasta. Vatkaa siihen kaakaojauhe ja kerma.
  6. Voitele ja jauhota tai sokeroi vuoka. 
  7. Kaada vaaleaa ja tummaa taikinaa kerroksittain vuokaan siten, että alimmaiseksi ja päällimmäiseksi jää vaalea taikina.
  8. Paista uunissa 1 tunti.
  9. Koristele tomusokerilla ja mantelilastuilla.