Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

lauantai 31. heinäkuuta 2010

Punajuuripihvit kantarellihöysteellä

 
















G L

Punajuuripihvit:
5 isoa punajuurta
2 luomukananmunaa
2 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
2 dl gluteenittomia korppujauhoja
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria
öljyä paistamiseen


Kantarellihöystö:
500 g kantarelleja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl soijakastiketta tai 1 tl yrttisuolaa
2 dl kevytkermaa tai soijakermaa
voita tai margariinia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
  1. Keitä punajuuria noin 40 minuuttia, jolloin ne ovat "al dente" (punajuuri kypsyy tunnin keittoajalla).
  2. Kuori ja viipaloi punajuuret noin puolen sentin paksuisiksi. Upota viipaleet kauttaaltaan ensin jauhoihin, sen jälkeen kananmunaan ja lopuksi suolalla ja pippurilla maustettuihin korppujauhoihin. 
  3. Paista pihvejä pannulla öljyssä, kunnes ne saavat kauniin ruskean pinnan. 
  4. Pilko sipuli ja hienonna valkosipuli. Kuullota niitä voissa pannulla. 
  5. Putsaa ja pilko kantarellit ja laita ne pannulle. Lisää joukkoon kerma, soija, suola ja pippuri. 
  6. Höystö on valmista muutaman minuutin hämmennyksen jälkeen.
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Antti Luusuaniemi, näyttelijä