LUMIPÄIVÄN LEIPÄÄ
2 kpl
G
2½ dl vettä
2½ dl piimää
½ rkl siirappia
1 pss kuivahiivaa
1 tl yrttisuolaa
1 dl auringonkukansiemeniä
6 dl perunajauhoja7-8 dl gluteenitonta jauhoseosta tai riisijauhoja
1½ dl rypsiöljyä
- Lämmitä vesi kattilassa. Valuta piimä joukkoon ja lämmitä varovaisesti vähän kuumemmaksi kuin kädenlämpöisyys.
- Sekoita siirappi lämpöiseen piimäveteen.
- Sekoita kuivahiiva, suola ja auringonkukansiemenet perunajauhoihin. Kaada piimäseos jauhoseokseen ja sekoita puuhaarukalla.
- Vaivaa loput jauhoista joukkoon ja lisää öljy.
- Nostata taikina lämpimässä paikassa astialiinan alla.
- Säädä uuni 200 asteeseen.
- Leivo jauhotetuin käsin taikinasta kaksi leipää. Nosta leivät leivinpaperille uunipellille ja anna kohota vielä hetki.
- Ennen uuniin nostoa viillä leipiin viillot ja ripottele jauhoa päälle.
- Voit nostaa kokonaisia kuorellisia valkosipulinkynsiä leipien vierelle. Niistä tulee ihana tuoksu ja ne maistuvat hyvältä kuorittuna sekoitettuna voin joukkoon.
- Paista leipiä uunissa alatasolla noin 25 minuuttia.