Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Pitsinen omenaunelma syyskuun Evita-lehdessä

 
Alkuperäiset herkkukori-ohjeeni on julkaistu syyskuun Evita-lehdessä 2010. Tässä pitsisen omenaunelman ohje: 

Ohjeesta tulee noin 25 pitsilastua
G L

50 g margariinia
2 dl kaurahiutaleita

1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 luomukananmuna


Lisäksi:
2-3 omenaa
1 dl puolukoita 
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
½ tl aniksensiemeniä
  1. Säädä uuni 200 asteeseen. 
  2. Sulata margariini kattilassa. 
  3. Sekoita kuivat ainekset keskenään erillisessä astiassa. 
  4. Kaada sulanut margariini jauhoihin, hyvin sekoittaen. 
  5. Sekoita varovasti joukkoon kananmuna. Älä vatkaa. 
  6. Nosta taikinasta leivinpaperille uunipellille nokareita. Jätä hyvin tilaa, sillä lastut leviävät paistuessaan keksimäisiksi. 
  7. Paista uunissa 5 minuuttia.
  8. Anna lastujen jäähtyä. 
  9. Pese ja viipaloi omenat. Vaahdota vaniljakastike. Mausta ripauksella aniksensiemeniä.
  10. Lado astiaan vuorotellen pitsilastuja, omenalohkoja, puolukoita ja vaniljakastiketta. 
  11. Jätä jälkiruoka tekeytymään astiaan. Nauti lusikalla ja hyvässä seurassa.