Alkuperäiset herkkukori-ohjeeni on julkaistu syyskuun Evita-lehdessä 2010. Tässä pitsisen omenaunelman ohje:
Ohjeesta tulee noin 25 pitsilastua
G L
50 g margariinia
2 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 luomukananmuna
Lisäksi:
2-3 omenaa
1 dl puolukoita
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
½ tl aniksensiemeniä
- Säädä uuni 200 asteeseen.
- Sulata margariini kattilassa.
- Sekoita kuivat ainekset keskenään erillisessä astiassa.
- Kaada sulanut margariini jauhoihin, hyvin sekoittaen.
- Sekoita varovasti joukkoon kananmuna. Älä vatkaa.
- Nosta taikinasta leivinpaperille uunipellille nokareita. Jätä hyvin tilaa, sillä lastut leviävät paistuessaan keksimäisiksi.
- Paista uunissa 5 minuuttia.
- Anna lastujen jäähtyä.
- Pese ja viipaloi omenat. Vaahdota vaniljakastike. Mausta ripauksella aniksensiemeniä.
- Lado astiaan vuorotellen pitsilastuja, omenalohkoja, puolukoita ja vaniljakastiketta.
- Jätä jälkiruoka tekeytymään astiaan. Nauti lusikalla ja hyvässä seurassa.