6 dl pastaa
1 rkl oliiviöljyä
3-4 dl kuivattuja sieniä (tatteja, suppilovahveroita tai mustatorvisieniä)
noin ½ l vettä
4 rkl kuivattuja lipstikan lehtiä
1 dl kuivattua sipulia tai mietoa tuoretta sipulia
½ tl chilipulveria
1 rkl merisuolaa
1-2 dl ranskankermaa
persiljaa
parmesaanijuustoraastetta
- Voit tehdä ohjeen joko kuivatuista tai tuoreista sienistä. Jos käytät tuoreita sieniä, paista neste niistä pois tai ryöppää ryöppäystä vaativat. Kuivatuissa sienissä toimi seuraavasti: Laita sienet veteen turpoamaan. Kun sienet ovat pehmenneet, keitä niitä kattilassa (käytä vettä, jossa sienet turvotettiin) noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä. Valuta.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada keitinvesi pois ja lisää öljy.
- Lisää sienien sekaan sipuli, lipstikan lehdet, chili, suola ja ranskankerma.
- Kun kastike on valmista, sekoita se pastaan. Koristele persiljasilpulla ja parmesaanijuustolla.
Kuvaaja: Liisa Valonen