TAIKINA:
4 dl luomuvehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl leivinjauhetta
ripsaus suolaa
1½ dl sokeria
2 luomukananmunaa
2 rkl luomurypsiöljyä
3 dl luomumaitoa
4-5 dl puolukoita
- Säädä uuni 200 asteeseen.
- Sekoita kuivat ainekset keskenään.
- Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi ja lisää jauhot sekä vähitellen öljy ja maito.
- Voitele ja sokeroi piirasvuoka. Kaada puolet taikinasta vuokaan. Ripottele marjat taikinan päälle ja lisää loput taikinasta marjojen päälle.
- Paista uunissa 25-30 minuuttia.
1 dl luomumaitoa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
4 tl vaniljasokeria
2 dl vatkautuvaa luomukermaa
2 tl vaniljasokeria
- Sekoita kattilassa kylmään maitoon sokeri, perunajauhot ja vaniljasokeri.
- Kiehauta maitoseos samalla vispaten. Nosta kattila pois liedeltä.
- Valmista kermavaahto vatkaamalla kerma ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita maitoseos varovaisesti kermavaahtoon.