Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

maanantai 16. elokuuta 2010

Puolukkapiiras Vaniljakastikkeen kera



TAIKINA: 
4 dl luomuvehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl leivinjauhetta
ripsaus suolaa
1½ dl sokeria
2 luomukananmunaa
2 rkl luomurypsiöljyä
3 dl luomumaitoa 
4-5 dl puolukoita
  1.  Säädä uuni 200 asteeseen.
  2. Sekoita kuivat ainekset keskenään. 
  3. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi ja lisää jauhot sekä vähitellen öljy ja maito.
  4. Voitele ja sokeroi piirasvuoka. Kaada puolet taikinasta vuokaan. Ripottele marjat taikinan päälle ja lisää loput taikinasta marjojen päälle. 
  5. Paista uunissa 25-30 minuuttia. 
VANHANAJAN VANILJAKASTIKE


1 dl luomumaitoa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
4 tl vaniljasokeria


2 dl vatkautuvaa luomukermaa
2 tl vaniljasokeria
  1. Sekoita kattilassa kylmään maitoon sokeri, perunajauhot ja vaniljasokeri. 
  2. Kiehauta maitoseos samalla vispaten. Nosta kattila pois liedeltä. 
  3. Valmista kermavaahto vatkaamalla kerma ja sokeri vaahdoksi. 
  4. Sekoita maitoseos varovaisesti kermavaahtoon.
VATKAUSVINKKI: Nosta vatkaimet hetkeksi jääkaappiin. Kylmät vatkaimet vatkaavat kerman nopeammin vaahdoksi. Lämpimät vatkaimet juoksettavat kerman.