Tämä taatelikakku vie kielen ja sydämen - ja käännyttää taatelikammoiset taatelifaneiksi.
G L
200g taateleita (mielellään pehmeitä tuoretaateleita, jos saatavilla)
2 dl vettä
150g voita tai margariinia
2 luomukananmunaa
2 dl raakaruokosokeria
1 dl maustamatonta jogurttia tai soijajogurttia
50g tummaa reilun kaupan suklaata (kaakaota 70%)
2 dl riisijauhoja
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
KUORRUTUS:
100g tummaa reilun kaupan suklaata (kaakaota 70%)
1 rkl voita tai margariinia
2 rkl kuumaa kahvia
- Säädä uuni 180 asteeseen.
- Poista taateleista kivet.
- Kiehauta vesi ja keitä taatelit pehmeiksi. Lisää voi ja anna seoksen jäähtyä.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää jogurtti ja taateliseos.
- Rouhi tai paloittele suklaa pieneksi ja sekoita kuivat ainekset keskenään.
- Lisää kuivat ainekset taikinaan, hyvin sekoittaen.
- Voitele ja sokeroi/korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 1 tunti. Kokeile coctailtikulla, onko kakku kypsä. Kun taikina ei tartu tikkuun, kakku on kypsä.
- Kun kakku on jäähtynyt ja kumottu pois vuoasta, valmista kuorrutus.
- Sulata vesihauteessa suklaa ja voi. Kun seos on sulanut, lisää kuuma kahvi nopeasti sekoittaen ja levitä seos välittömästi kakun päälle.
- Koristele kakku taatelin puolikkailla.
- Taatelikakun maku vain paranee muutaman päivän vetäydyttyään. Jos säilyy sinne asti...