Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

maanantai 25. marraskuuta 2013

Maryn suklaa-taatelikakku


Tämä taatelikakku vie kielen ja sydämen - ja käännyttää taatelikammoiset taatelifaneiksi.
G L

200g taateleita (mielellään pehmeitä tuoretaateleita, jos saatavilla)
2 dl vettä
150g voita tai margariinia
2 luomukananmunaa
2 dl raakaruokosokeria
1 dl maustamatonta jogurttia tai soijajogurttia
50g tummaa reilun kaupan suklaata (kaakaota 70%)
2 dl riisijauhoja
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa

KUORRUTUS:
100g tummaa reilun kaupan suklaata (kaakaota 70%) 
1 rkl voita tai margariinia
2 rkl kuumaa kahvia

  1. Säädä uuni 180 asteeseen.
  2. Poista taateleista kivet. 
  3. Kiehauta vesi ja keitä taatelit pehmeiksi. Lisää voi ja anna seoksen jäähtyä.
  4. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. 
  5. Lisää jogurtti ja taateliseos. 
  6. Rouhi tai paloittele suklaa pieneksi ja sekoita kuivat ainekset keskenään. 
  7. Lisää kuivat ainekset taikinaan, hyvin sekoittaen. 
  8. Voitele ja sokeroi/korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 1 tunti. Kokeile coctailtikulla, onko kakku kypsä. Kun taikina ei tartu tikkuun, kakku on kypsä.
  9. Kun kakku on jäähtynyt ja kumottu pois vuoasta, valmista kuorrutus. 
  10. Sulata vesihauteessa suklaa ja voi. Kun seos on sulanut, lisää kuuma kahvi nopeasti sekoittaen ja levitä seos välittömästi kakun päälle. 
  11. Koristele kakku taatelin puolikkailla.
  12. Taatelikakun maku vain paranee muutaman päivän vetäydyttyään. Jos säilyy sinne asti...