Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

maanantai 17. toukokuuta 2010

Herkkusienikastike pastalle, riisille tai perunalle


Tämän helpon sienikastikkeen voi tehdä syksyllä tuoreisiin sieniin. Jos haluaa opettaa lapset sienten käyttöön ja peruskastikkeen - jossa ei ole jauhopaakkuja - ohjeen, niin tässä oiva ohje. Huom! Jos käytät suolasieniä, valuta niistä suola ensin pois ja jätä ohjeesta suola pois.




G L V

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl margariinia
noin 200 g tuoreita herkkusieniä
70 g tomaattipyreetä
1 prk soijakermaa
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl kuivattua persiljaa tai nippu tuoretta
  1. Kuori ja silppua sipulit.
  2. Kuullota sipulisilppu margariinissa.
  3. Puhdista ja paloittele sienet. Lisää sipulisilpun joukkoon. Kuumenna hetki, jotta sienistä haihtuu enin neste.
  4. Lisää loput ainekset. Maista suola ja lisää tarvittaessa. 
  5. Kastike tulee täysjyväpastan kiehuessa eli varsin vikkelästi.