SOIJAROUHEKASTIKE
G
L V
1
l vettä
3-4
dl soijarouhetta
1
kasvisliemikuutio
1
tl suolaa
1
tl tulista currya tai chilijauhetta
KASTIKE:
1-2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
1
punainen paprika
2
rkl rypsiöljyä
1
rkl kuivattua oreganoa tai basilikaa
2
rkl tomaattipyreetä
1
dl punaviiniä tai vettä
1
tlk (400 g) tomaattimurskaa
1
rkl raakaruokosokeria
- Kiehauta kattilassa vesi ja lisää soijarouhe, kasvisliemikuutio, suola ja curry- tai chilijauhe.
- Kuori ja silppua sipulit. Paloittele paprika.
- Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipuli- ja paprikasilppu.
- Valuta soijarouhe.
- Lisää loput ainekset ja soijarouhe. Jos käytät vettä, lorauta 1 rkl soijakastiketta kastikkeeseen.
- Maista suola ja lisää tarvittaessa.
- Anna hautua kannen alla sen aikaa kun spagetti kypsyy.
VINKKI:
Tee kerralla hieman enemmän kastiketta ja pakasta annosrasioihin.
Saat helposti kastikkeen chili con carneen, perunamuusille tai
jauheliha-perunasoselaatikkoon.
VINKKI:
Nosta aterialta jäänyt kastike uunivuokaan ja lado päälle
perunamuusi. Koristele juustoraasteella ja paista uunissa 200
asteessa noin puoli tuntia.