Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Soijarouhekastike


SOIJAROUHEKASTIKE
G L V

1 l vettä
3-4 dl soijarouhetta
1 kasvisliemikuutio
1 tl suolaa
1 tl tulista currya tai chilijauhetta

KASTIKE:

1-2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl kuivattua oreganoa tai basilikaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 dl punaviiniä tai vettä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 rkl raakaruokosokeria

  1. Kiehauta kattilassa vesi ja lisää soijarouhe, kasvisliemikuutio, suola ja curry- tai chilijauhe.
  2. Kuori ja silppua sipulit. Paloittele paprika.
  3. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipuli- ja paprikasilppu.
  4. Valuta soijarouhe.
  5. Lisää loput ainekset ja soijarouhe. Jos käytät vettä, lorauta 1 rkl soijakastiketta kastikkeeseen.
  6. Maista suola ja lisää tarvittaessa.
  7. Anna hautua kannen alla sen aikaa kun spagetti kypsyy.

VINKKI: Tee kerralla hieman enemmän kastiketta ja pakasta annosrasioihin. Saat helposti kastikkeen chili con carneen, perunamuusille tai jauheliha-perunasoselaatikkoon.

VINKKI: Nosta aterialta jäänyt kastike uunivuokaan ja lado päälle perunamuusi. Koristele juustoraasteella ja paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia.