G L
2 sipulia
3-4 kesäkurpitsaa viipaleina
2 murskattua valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
2-3 dl luomukermaa tai soijakermaa
2 luomukananmunaa
100 g juustoraastetta
2 tl yrttisuolaa
- Säädä uuni 225 asteeseen.
- Hienonna sipulit ja hauduta pannulla hetki rypsiöljyssä. Lisää viipaloitu kesäkurpitsa ja murskatut valkosipulinkynnet. Anna hautua, kunnes uuni on lämmin.
- Lorauta rypsiöljyä hieman uunivuokaan ja kaada seos päälle.
- Sekoita juustoraaste, kerma, kananmunat ja suola. Maista suola ja lisää tarvittaessa. Kaada kastike uunivuokaan kesäkurpitsojen päälle.
- Paista 1 tunti. Loppuvaiheessa laita folio tai kansi vuoan päälle, jottei juusto pala.
- Tarjoile salaatin tai perunoiden kera.