Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Kesäkurpitsapaistos



G L 

2 sipulia
3-4 kesäkurpitsaa viipaleina
2 murskattua valkosipulinkynttä
rypsiöljyä


2-3 dl luomukermaa tai soijakermaa
2 luomukananmunaa
100 g juustoraastetta
2 tl yrttisuolaa



  1. Säädä uuni 225 asteeseen. 
  2. Hienonna sipulit ja hauduta pannulla hetki rypsiöljyssä. Lisää viipaloitu kesäkurpitsa ja murskatut valkosipulinkynnet. Anna hautua, kunnes uuni on lämmin. 
  3. Lorauta rypsiöljyä hieman uunivuokaan ja kaada seos päälle.
  4. Sekoita juustoraaste, kerma, kananmunat ja suola. Maista suola ja lisää tarvittaessa. Kaada kastike uunivuokaan kesäkurpitsojen päälle. 
  5. Paista 1 tunti. Loppuvaiheessa laita folio tai kansi vuoan päälle, jottei juusto pala. 
  6. Tarjoile salaatin tai perunoiden kera.