Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

maanantai 4. lokakuuta 2010

Seesamiwokki - julkaistu ET-lehdessä 1.9.2010

Seesamiwokki on helppo ja herkullinen. Alkuperäinen ohjeeni löytyy 1.9.2010 ET-lehdestä Pienestä Öljyoppaasta. Lehden herkullisen kuvan on ottanut Pia Inberg, jonka kanssa olemme tehneet yhdessä 7 keittokirjaa. 

G L V

Mausta kasviswokki seesamiöljyllä. Jos haluat ruokaisamman wokin, lisää tofua, kanaa tai lihaa. 

Peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
Nippu kevätsipulin varsia
2 kesäkurpitsaa
2 paprikaa
1 tuore chilipalko
2 rkl seesamiöljyä
2 tl juoksevaa hunajaa tai riisisiirappia
1 tl hienoa merisuolaa
2 rkl teriyaki-kastiketta tai soijakastiketta
2 pkt (á 85g) nuudeleita
1 rkl seesaminsiemeniä
nippu tuoretta korianteria
  1. Kuori ja raasta inkivääri.
  2. Kuori ja silppua valkosipuli ja sipulinvarret. 
  3. Puhdista ja kuutioi kesäkurpitsat, paprikat ja chili.
  4. Kuumenna seesamiöljy wokissa ja kuullota kaikki ainekset nopeasti pyöritellen.
  5. Lisää wokkiin hunaja, suola ja teriyaki-kastike.
  6. Kiehauta nuudelit kypsäksi, valuta ja lisää wokkiin. Paista hetki. 
  7. Koristele wokki seesamisiemenillä ja tuoreella korianterilla.