Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

maanantai 14. kesäkuuta 2010

Kaura-omenapaistos Kruununhaasta


















Omenat eivät ehkä ole vielä ajankohtaisia, mutta tämä ohje toimii hyvin myös  raparperille, siksi on perusteltua tarjoilla maailman helpoin (ja herkullisin?) ohje. Raparperipiiraaseen lisäisin hieman vaniljasokeria:)

G L V

6 suurta hapanta omenaa
1½ dl sokeria
100 g voita tai margariinia
2½ dl kaurahiutaleita
  1. Säädä uuni 200 asteeseen.
  2. Voitele uunivuoka.
  3. Kuori ja lohko omenat.
  4. Lado omenalohkot ja 1 dl sokerista vuorotellen vuokaan. 
  5. Sulata voi tai margariini. Lisää voisulaan loppu sokeri ja kaurahiutaleet. 
  6. Levitä kauraseos omenien päälle. 
  7. Paista uunissa puolisen tuntia. 
  8. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa. 
Ohje on Marianne Kiskolan "KOTI - ruokaa koko perheelle"-keittokirjasta (Tammi 2009)