Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

maanantai 15. marraskuuta 2010

Pehmeä marjamannapuuro


G L V

5 dl vettä
5 dl luomumaitoa tai kauramaitoa
2½ dl marja-speltmannasuurimoita esim. SunSpeltin spelt-tyrni-vadelmasuurimoita
½ tl suolaa
(sokeria halutessasi)

Keliakiavinkki: Korvaa speltmannasuurimot 1½ dl polentalla eli maissijauhoilla. 
  1. Kuumenna vesi ja maito kattilassa. Sekoita mannasuurimot vähitellen joukkoon. 
  2. Keitä puuroa pari minuuttia koko ajan sekoittaen. 
  3. Lisää lopuksi suola. Maista ja lisää tarvittaessa. 
  4. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna hautua kannen alla 5-10 minuuttia. 
  5. Jos haluat makean, jälkiruokamaisen puuron, lisää sokeria ja vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi.