G L V
½ l piimää tai vettä
50g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 tl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
3/4 dl oliiviöljyä
6-8 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
- Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn piimään.
- Lisää loput ainekset ja alusta taikinaksi jauhoilla.
- Taikina saa jäädä löysäksi, silloin sämpylät säilyvät kuohkeina.
- Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
- Leivo kohonnut taikina tangoksi ja leikkaa siitä palasia uunipellille. Pyöräytä sämpylän muotoon jauhotetuilla käsillä.
- Peitä sämpylät ja kohota kaksinkertaisiksi peitettynä.
- Säädä uuni 225 asteeseen.
- Paista sämpylöitä uunissa 12-15 minuuttia.