Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Nyt on saatava piimään leivottuja Kaurasämpylöitä!


















G L V

½ l piimää tai vettä
50g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 tl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
3/4 dl oliiviöljyä
6-8 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn piimään. 
  2. Lisää loput ainekset ja alusta taikinaksi jauhoilla. 
  3. Taikina saa jäädä löysäksi, silloin sämpylät säilyvät kuohkeina. 
  4. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. 
  5. Leivo kohonnut taikina tangoksi ja leikkaa siitä palasia uunipellille. Pyöräytä sämpylän muotoon jauhotetuilla käsillä.
  6. Peitä sämpylät ja kohota kaksinkertaisiksi peitettynä. 
  7. Säädä uuni 225 asteeseen. 
  8. Paista sämpylöitä uunissa 12-15 minuuttia.