Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Täytetyt tofu-ohukaiset


















L V
4-6 hengelle

OHUKAISTAIKINA:
3 dl ohrajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 tl merisuolaa
3 tl raakaruokosokeria
1 l riisi- tai soijamaitoa
1 rkl auringonkukkaöljyä


TOFUTÄYTE:
2 sipulia
1-2 valkosipulinkynttä
loraus oliiviöljyä
1 pkt (270g) savutofua
2 rkl tomaattipyreetä
2 tl mustapippurirouhetta
½-1 tl merisuolaa
soijakermaa
emmenta- tai soijajuustoraastetta
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada maito ja öljy niiden joukkoon. Jos käytät soijamaitoa, vähennä jauhojen määrää noin ½-1 desilitraa. Jos taas käytät gluteenitonta jauhoa, lisää maito pikkuhiljaa, jottei taikinasta tule liian paksua. Jos teet annoksesta gluteenittoman, käytä tofutäytteenä savutofun asemasta maustamatonta tofua.
  2. Vatkaa taikina huolellisesti. Anna turvota huoneen lämmössä 30 minuuttia. Paista letut. Anna jäähtyä ja valmista sillä aikaa täyte.
  3. Silppua sipulit ja kuullota niitä kevyesti öljytilkassa. Murustele savutofu joukkoon ja lisää mausteet. Paista hetki.
  4. Kaada seos erilliseen astiaan ja lisää soijakermaa sen verran, että saat taikinamaisen seoksen. Annostele tofuseosta lettujen päälle ja kääri ne rullalle. Varo laittamasta liikaa täytettä.
  5. Nosta letturullat uunivuokaan ja raasta niiden päälle juustoa. Laita rullat hetkeksi noin 200-asteiseen uuniin ja odota, kunnes juusto on sulanut. Tarjoa lämpimänä.
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Marianne Kiskola

Kuvaaja: Liisa Valonen