L V
4-6 hengelle
OHUKAISTAIKINA:
3 dl ohrajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 tl merisuolaa
3 tl raakaruokosokeria
1 l riisi- tai soijamaitoa
1 rkl auringonkukkaöljyä
TOFUTÄYTE:
2 sipulia
1-2 valkosipulinkynttä
loraus oliiviöljyä
1 pkt (270g) savutofua
2 rkl tomaattipyreetä
2 tl mustapippurirouhetta
½-1 tl merisuolaa
soijakermaa
emmenta- tai soijajuustoraastetta
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada maito ja öljy niiden joukkoon. Jos käytät soijamaitoa, vähennä jauhojen määrää noin ½-1 desilitraa. Jos taas käytät gluteenitonta jauhoa, lisää maito pikkuhiljaa, jottei taikinasta tule liian paksua. Jos teet annoksesta gluteenittoman, käytä tofutäytteenä savutofun asemasta maustamatonta tofua.
- Vatkaa taikina huolellisesti. Anna turvota huoneen lämmössä 30 minuuttia. Paista letut. Anna jäähtyä ja valmista sillä aikaa täyte.
- Silppua sipulit ja kuullota niitä kevyesti öljytilkassa. Murustele savutofu joukkoon ja lisää mausteet. Paista hetki.
- Kaada seos erilliseen astiaan ja lisää soijakermaa sen verran, että saat taikinamaisen seoksen. Annostele tofuseosta lettujen päälle ja kääri ne rullalle. Varo laittamasta liikaa täytettä.
- Nosta letturullat uunivuokaan ja raasta niiden päälle juustoa. Laita rullat hetkeksi noin 200-asteiseen uuniin ja odota, kunnes juusto on sulanut. Tarjoa lämpimänä.
Reseptin alkuperä: Marianne Kiskola
Kuvaaja: Liisa Valonen