Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Uuniomenat

Nyt omena-aikaan kannattaa herkutella uuniomenoilla jäätelön kera. Tämä Inkan ohje on herkullisimmasta päästä, mitä olen maistanut. 


















G L V

4 omenaa
kanelia
fariinisokeria
vaahterasiirappia
vaniljajäätelöä tai kaurajäätelöä
  1. Halkaise kuorelliset omenat kahtia ja poista siemenkodat. Asettele omenat uunipellille. Ripottele päälle kanelia ja fariinisokeria.
  2. Paista omenoita 200 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes ne näyttävät vähän ruskistuneilta ja pehmenneiltä. 
  3. Tarjoile vaniljajäätelön ja vaahterasiirapin kanssa.
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Inka Kallén, näyttelijä
Ruokakuva: Liisa Valonen